Лауреат Responsibility Award 2021 «Друзі спільноти святого Егідія»: відповідальність та допомога в час війни

У 2021 році громадська організація «Друзі спільноти святого Егідія» стала лауреатом премії відповідальності Responsibility Award 2021. 22 січня 2022, у День Соборності України, ми урочисто вітали й відзначали переможців. А через місяць, 24 лютого, почалася повномасштабна війна. Про те, як спільнота діє сьогодні, як підтримує нужденних та скільки допомоги надає по всій країні, читайте далі. (більше…)

Підсумки Марафону відповідальності 2022: Україна квітне добрими вчинками

Шостий місяць ми живемо в стані повномасштабної війни. Від лютого час в Україні трансформувався з підрахунків хвилин чи дат. Усі годинники налаштовані на один час – час перемоги. Його ми й наближаємо своїми відповідальними діями, діями з любов’ю до країни, до людей, до життя і крізь війну, розпач, тривогу, злість… Наближаємо, взаємодіючи один із одним задля перемоги.  (більше…)

Проєкт Reinforce.UA: інтелектуальна підтримка України

Другий тиждень триває проєкт Reinforce.UA, започаткований бізнес-школою МІМ у партнерстві з Фондом родини Богдана Гаврилишина, а також трьома найвпливовішими міжнародними асоціаціями бізнес-освіти: AACSB, Association of MBAs та EFMD. (більше…)

Маєш буйномрійну ідею? Перетвори її на проєкт разом із Project Guru!

Сьогодні волонтерам, громадським організаціям, малому бізнесу  пропонується безліч грантових можливостей на втілення власного проєкту, старту чи підтримці власного бізнесу. Але крута ідея в голові – тільки пів справи. Перетворити її на структуровану проєктну пропозицію буває непросто. Та якщо працювати разом із помічником Project Guru, все точно вийде! (більше…)

Рік здійснення буйних мрій: звіт Фонду родини Богдана Гаврилишина за 2021 рік

Минулий рік у Фонді родини Богдана Гаврилишина промайнув активно в цікавих проєктах та ініціативах. Запрошуємо знайомитися зі звітом за 2021 рік, який презентує наші заходи, інституційну діяльність та досягнення.
(більше…)

«За першої ж нагоди хочу привезти усіх міжнародних молодіжних активістів в Україну», – розмова з українськими молодіжними делегатами до ООН

У короткому інтерв’ю з українськими молодіжними делегатами до ООН 2021/2022 Аліною Курською та Денисом Ганжою ми поговорили про привернення уваги молоді зі світу до подій в Україні, а також запитали, як змінилося їхнє життя після 24 лютого та які активності зараз втілюють. (більше…)

Бути українцями: заради чого ми взаємодіємо та діємо

Допомагати це як триматися за руки. Надійна рука друга, колеги, рідних бере твою руку і впевнено каже: «усе добре», «тримаємось», «разом робимо важливу справу заради перемоги». Не зважаючи на те, що сьогодні  всі ми знаходимось у різних куточках країни та світу, ми міцно тримаємось за руки. І так вистоїмо!

(більше…)

Рухаємося до перемоги: як працює Фонд родини Богдана Гаврилишина під час війни

Із початком повномасштабного вторгнення РФ на територію України команда Фонду родини Богдана Гаврилишина опинилася в різних містах. Проте ми продовжуємо працювати, і зараз зосередили свою діяльність на допомозі волонтерським ініціативам зі спільноти випускників/ць програм Фонду «Молодь змінить Україну». Детальніше розповідаємо у статті. (більше…)

Сьогодні в Україні формується нова ціннісна картина світу: пригадуємо інтерв’ю Богдана Гаврилишина

11 березня на саміті глав держав та урядів ЄС було ухвалено рішення надати Україні статус кандидата на членство. У контексті цієї новини пригадуємо інтерв’ю Богдана Гаврилишина, записане 2014 року, після Революції Гідності. Про те, чи могла наша держава вступити до ЄС на ранніх етапах свого розвитку, про те, як сприймали українців після Помаранчевої революції та про те, яке значення для Євросоюзу матиме приєднання України – читайте далі. (більше…)

Як підтримати Україну в час війни

Шановні друзі та партнери Фонду родини Богдана Гаврилишина!

Ваша підтримка української молоді рік за роком дозволяла організовувати у Фонді ефективне навчання та ділитися досвідом. Ми цінуємо нашу співпрацю, результатом якої стала потужна спільнота випускників наших програм у кожній області України. Саме зараз ваша допомога також потрібна українцям та українкам! (більше…)

«Буйно мрійте»: як з’явився український нон-фікшн про Антарктиду

Сьогодні, 6 лютого, відзначають 26-у річницю станції «Академік Вернадський». Розповідаємо, як Богдан Гаврилишин допомагав у передачі станції Україні та як з’явилася книга Маркіяна Прохаська про Антарктиду. (більше…)

Фіналісти Премії відповідальності «Responsibility Award 2021»: розповідаємо про діяльність обраних громадських організацій

Голосування за фіналістів премії відповідальності «Responsibility Award 2021» завершилося 15 січня, і ми раді розповісти вам про 15 громадських організацій, які отримали найбільше підтримки. (більше…)

#Я_відповідальність – це завжди про людей та їхні прекрасні вчинки

Відповідальність у своїй суті не потребує багатослів’я. Герої та героїні відеоролика #я_відповідальність своїми щоденними діями доводять, що бути відповідальною людиною – це просто, цікаво і водночас дуже цінно. Відповідальність надихає на ефективні зміни, на особистісне зростання, надихає на інші прекрасні речі, про які ми й розкажемо в цій статті. (більше…)

Оголошення результатів програми «Молодь змінить Україну. Полтавщина-2021»

У суботу, 23 жовтня, відбулася зустріч випускників та випускниць програми «МЗУ – Полтавщина» 2020 і 2021 років. Ми провели цей день за гарним спілкуванням, нетворкінгом, обміном враженнями про навчання, а також оголосили переможців та переможниць цьогорічної «МЗУ – Полтавщина». (більше…)

Тест на відповідальність: а як би вчинили ви?

Чи можна виміряти рівень відповідальності? Навряд чи. Але поміркувати, як би ви діяли в тій чи тій ситуації, це легко! Спеціально до Дня відповідальності людини медіаплатформа GWARAMEDIA у співпраці із Фондом родини Богдана Гаврилишина, Міністерством культури та інформаційної політики та Центром демократії та верховенства права розробили тест, присвячений темі відповідальності. (більше…)

«Залишаюсь українцем» 2.0: нове мультимедійне видання книги Богдана Гаврилишина

Історія життя Богдана Гаврилишина наповнена непересічними поворотами долі, рішеннями, зустрічами та ідеями, але водночас написана дуже просто. З нагоди відзначення 95-річчя цієї видатної людини ми раді поділитися новиною про перевидання автобіографічної книги Богдана Гаврилишина «Залишаюсь українцем». (більше…)

Від знань до дій: проєкт випускниці «Молодь змінить Україну-2020» активно втілюється в Миколаєві

У Миколаєві стартує екологічний відеомарафон «Стартуй! Сортуй!», що є частиною проєкту Тіори Валентини, учасниці програми «Молодь змінить Україну-2020». Щиро радіємо, коли після навчання учасники/ці продовжують активно розвивати свої ідеї та ділитися своїми результатами з Фондом. То що ж це за марафон і як можна долучитися? (більше…)

“Відповідальність — це те, що вже є в кожному з нас і водночас те, чого ми продовжуємо прагнути” – про відзначення Дня відповідальності людини.

19 жовтня з нагоди Дня відповідальності людини та 95-річчя з дня народження Богдана Гаврилишина в «Українському домі» в Києві зібралися друзі та партнери Фонду. (більше…)

Презентація книги для записів «My thoughts»: творча інтерпретація Декларації відповідальності людини

Раді поділитися ще однією новиною від наших партнерів. З нагоди Дня відповідальності видавництво «ЗОРЯ та КНИЖКИ» спільно з брендом Kachorovska презентували дуже творчу інтерпретацію Декларації відповідальності людини – книгу для записів «My thoughts». (більше…)

Бренд Kachorovska – відповідальність, що надихає

19 жовтня в Україні вперше відзначали День відповідальності людини. Окрім активностей від Фонду родини Богдана Гаврилишина, організації-партнери в цей день також презентували власні ініціативи. Зокрема, fashion-бренд Kachoroska почали збір коштів на навчальну програму для талановитих підприємниць. (більше…)